2001: Bir Uzay Destanı – Arthur C. Clarke

30 Haz 2001: Bir Uzay Destanı – Arthur C. Clarke

Arthur C. Clarke kitaplarını biliyorum, akıcı ve kolay bir anlatıma sahip, eşsiz kitaplardır. İşte onlardan bir tanesini daha okumak istedim. Çok zaman önce bu serisinden bir kitap okuduğumu hatırlıyorum fakat hangisiydi, konu neydi tam net hatırlayamıyorum. Fakat kitabı okumaya başlayınca hatırlamaya başlıyorum az biraz.

2001 Bir Uzay Destanı, beyaz perdeye uyarlanmış bir kitap. Fakat ben henüz seyretmedim. Genelde ilk önce kitabını okumayı tercih ediyorum. Sonra filmini seyretmek istersem seyrediyorum. Genellikle ağzımızın tadı bozulmasın boşver diyerek geçiştiriyorum. Çünkü sinema uyarlamaları iyi olan çok az örnek var. Dikkat ederseniz iyi olan diyorum, güzel olan, mükemmel olanı zaten aramıyorum. Az biraz iyi olsa yeterli. Son zamanlarda gördüğüm en iyi diyebileceğim örnek Sefiller idi. Evet, biraz zaman geçti fakat ben seyretmemiştim. Kitabı okuduktan hemen sonra seyrettim. Müzikal olmasına rağmen gayet başarılı bir uyarlama olmuş ve beğendimi söylemeliyim.

Her neyse konuyu dağıtmadan 2001 Bir Uzay Destanı’na devam ediyim. Aslında yazacak fazla bir şey yok bu konuda. Alınıp okunması gereken kitaplardan biridir 2001 Bir Uzay Destanı. Çünkü anlatılması zor olan ve anlatılmaması gereken bir kitap. Anlatılmaması derken kitap hakkında kopya verilmemeli, okuyucu kendisi okumalı demek istiyorum.

İthaki serinin diğer kitaplarını ve Arthur C. Clarke eserlerinin devamını dilimize kazandıracak mı bilemiyorum ama umuyorum ki bunu yapar ve bizlere güzel mi güzel bir bilim kurgu dizisi vermeye devam eder.

Arthur C. Clarke yazmış diyorum bize de okurken hayretlere düşmek kalıyor. Bilim kurgu severler kaçırmasın hemen başlasın derim.

İyi okumalar.

Kitap adı: 2001: Bir Uzay Destanı
Orijinal adı: 2001: A Space Odyssey
Yazar: Arthur C. Clarke
Çeviri: Oya İşeri Gever
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa: 304
Baskı: 2016
Tür: Bilim Kurgu

2001: Bir Uzay Destanı – Arthur C. Clarke

Arka kapak;
Ay’da ortaya çıkarılan bir bilinmezlik;
Bu keşfin açtığı ufuklar öylesine engindir ki…
İlk kez güneş sistemi’nin derinliklerine insanlar gönderilir. Ama bu insanlar, hedeflerine ulaşmadan bir şeyler ters gitmeye başlar.
Ürkütücü biçimde ters…

Ay’a ayak basmanın henüz hayal olduğu bir dönemde yazılan ve yüzyılımızın en yaratıcı filmlerinden birine konu olan, olağanüstü, çarpıcı bir kitap.
2001: Bir Uzay Efsanesi, insanın evrendeki yeri sorusuna cevap arıyor.
Bir Uzay Efsanesi serisinin ilk kitabı olan 2001, Arthur C. Clarke’ın, kitabının oluşumunu anlatan önsözü ve bu sıradışı romana kaynak olan “Gözcü” ve “Şafakta Karşılaşma” isimli iki kısa öyküyle birlikte.

Metin Yılmaz
metin@metinyilmaz.com.tr

İzmir doğumlu. Web geliştirme uzmanı olarak çalışır. Seyahat etmeyi sever. Okumayı sever. İstanbul'da yaşar, Ege'yi özler.

Yorum yok

Yorum yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Yazılar izinsiz kopyalanmamalı!
Send this to a friend