Kara Kedi – Edgar Allan Poe

11 Haz Kara Kedi – Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe üstadımızın yazdığı son derece gerilim yüklü, güzel bir kitap. Son sayfasına geldiğinizde ne oldu yahu diyeceğiniz eşsiz bir Poe ziyafeti. Evet yazıya girer girmez beklentileri yükselttiğimin farkındayım ama inanın durum tam olarak bu. Zaten Poe üstadı bilenler ne demek istediğimi anlamışlardır.

Kitaba başladığınızda gayet doğal gibi görünen bir hikaye okuyorsunuz. Fakat arka planda hep bir gülünmseyen var gibi. Hani olur ya hissedersiniz bir yerde bir gerginlik hah işte tam öyle bir kitap. Neyse diyorsunuz ve devam ediyorsunuz okumaya. Okudukça bu gerilim yüklü atmosfer yükseliyor yükseliyor ve sizi bir tepede açıkta bırakıyor. Ondan sonrası artık size kalmış, ya korkacaksınız ya da hayran kalacaksınız. Ben hayran kalmayı seçtim. Ha korkmadım mı? Korkudan çok gerildim. Hemde güzel güzel gerildim. Diyeceksiniz o nasıl oluyor, inanın bende tam olarak bilemiyorum. Okuyun bir bakalım ondan sonra tekrar konuşalım.

Daha fazla kopya vermek istemiyorum. Alın, okuyun ve görün.

İyi okumalar.

Kitap adı: Kara Kedi
Orijinal adı: The Black Cat
Yazar: Edgar Allan Poe
Çevirmen: Bilge Ceren Şekerciler
Yayınevi: Kolektif Kitap
Sayfa: 116
Baskı: 2015
Tür: Roman

kara-kedi-edgar-allan-poe

Kara Kedi – Edgar Allan Poe

Arka kapak;
“Yazmak üzere olduğum bu çılgın, ama bir o kadar da basit hikayeye inanmanızı beklemiyorum. Kendi aklım bile, olanları apaçık gördüğü halde, onları inkar ederken, sizden bunu beklemem delilik olur. Ama deli olmadığımı biliyorum, hayal görmediğimden de eminim. Yarın öleceğim için bugün içimi dökmem gerek.”

Edgar Allan Poe’nun gizemli ve karanlık dünyasına hoş geldiniz! Dehşeti, korkuyu, fantezi ile gerçeklik arasındaki muğlaklığı, insanın karanlık yüzünü ve çaresizliği anlatan Poe’nun tekinsiz öykülerine, bu kez Luis Scafati’nin eşsiz çizimleri eşlik ediyor. Büyük bir özenle kullandığı siyahın hakim olduğu çizimleriyle karanlık ve hassas bir dünyanın kapılarını aralayan Scafati ile duyduğu dehşet ürperişini okuyucusuna iletmekte benzersiz bir dile sahip Edgar Allan Poe’nun öyküleri bir araya gelerek benzersiz bir atmosfer yaratıyor.

“Edgar Allan Poe’nun öykülerini çok sevdiğim için gerilim filmleri yapmaya başladım.”
Alfred Hitchcock
“Ona (Poe) ‘Olağanüstünün Kült Lideri’ diyebilirsiniz.”
Jules Verne
“Edgar Allan Poe, ona hayat veren nefesi üflemeden önce dedektiflik hikayeleri neredeydi?”
Arthur Conan Doyle
“… Poe için güç bela sanatçı diyebilirim, bana göre o çok büyük bir biliminsanı.”
D. H. Lawrence

Metin Yılmaz
metin@metinyilmaz.com.tr

İzmir doğumlu. Web geliştirme uzmanı olarak çalışır. Seyahat etmeyi sever. Okumayı sever. İstanbul'da yaşar, Ege'yi özler.

1Comment
  • Bu Ay Okuduklarım - Şubat 2016 - Metinden Notlar
    Posted at 00:50h, 12 Mart Yanıtla

    […] Edgar Allan Poe üstadımızın yazdığı son derece gerilim yüklü, güzel bir kitap. Son sayfasına geldiğinizde ne oldu yahu diyeceğiniz eşsiz bir Poe ziyafeti. Evet, yazıya girer girmez beklentileri yükselttiğimin farkındayım ama inanın durum tam olarak bu. Zaten Poe üstadı bilenler ne demek istediğimi anlamışlardır. Yazının devamı için lütfen tıklayınız… […]

Yorum yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Yazılar izinsiz kopyalanmamalı!
Send this to a friend