Sonbahar Ülkesi – Ray Bradbury

16 Eki Sonbahar Ülkesi – Ray Bradbury

Ray Bradbury benim hayatıma Fahrenheit 451 adlı romanıyla girdi ve ondan bahsederken beni bir heyecan, bir heves sarmakta. Fantastik bilim kurgunun babası olan Ray Bradbury’nin son okuduğum kitabı Sonbahar Ülkesi yine beni şaşırtmayan uslubuyla ve heyecanıyla ölüm ve yaşam üzerine öykülerden oluşmakta. Her hikaye bir ölümle ya başlıyor yada bitiyor. Kimi hikayeler fantastik kurgudan oluşmakta kimi gerçekçi hikayelerden.

Beni en etkileyen öykü ise Tırpan oldu. Kitap, bize bir ölümlü olduğumuzu, sevdiklerimiz dahil kimseyi ondan kurtamayacağımızı veya bir katilin duygularını, vahşet karşısında bir çocuğun nasıl soğuk kanlı kalabildiğini düşündürüyor. Eğer siz de Ray Bradbury hayranı iseniz ve bu kitabı okumadıysanız hiç düşünmeden edinin.

Kitap 406 sayfadan oluşmakta ve akıcılığı ile hızlıca bitmekte.

Kitap adı: Sonbahar Ülkesi
Orijinal adı: October Country
Yazar: Ray Bradbury
Çeviri: Mehmet Moralı
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa: 416
Baskı: 2015
Tür: Fantastik

Sonbahar Ülkesi - Ray Bradbury

#Sonbahar Ülkesi – Ray Bradbury #Sonbahar Ülkesi #Ray Bradbury


Tanıtım Bülteninden…

“Ama ölüm nedir? Başka bir oda mı? Mavi bir oda, yeşil bir oda, şimdiye kadarki bütün odalardan daha büyük bir oda! Ama anahtarı nerede?” Bu kitaptaki öyküler ya ölümle başlıyor ya da ölümle bitiyor.

Ray Bradbury, korkunun, içimizdeki karanlığın, yıllarca birlikte yaşadığımız ama henüz farkına varmadığımız arzuların ve bunların davet ettiği dehşetlerin, “hepimizin bağrındaki cinayet”in, saflığın ve şeytaniliğin birlikte nefes alan öykülerini anlatıyor bize. Haritasını hep yanımızda taşısak da ziyaretimizi sürekli ertelediğimiz bir ülkeyi, sonbahar ülkesini anlatıyor. Mehmet Moralı’nın Türkçeye çevirdiği Sonbahar Ülkesi, ölüm hakkında okunabilecek en hayati kitaplardan biri.

Fantazi, korku ve bilimkurgu edebiyatına damga vuran yazarlardan biri olan Ray Bradbury, 1920’de doğdu. Uzun yaşamına Fahrenheit 451 gibi bir distopyanın yanında sayısız öykü sığdırdı. Tüm hayatını kitaplara ve yazmaya adayan Amerikalı yazar, 5 Haziran 2012’de öldüğünde, arkasında Mars Yıllıkları, Resimli Adam ve Sonbahar Ülkesi gibi başucu kitabı olmaya aday birçok unutulmaz eser bıraktı. Stephen King ve Neil Gaiman gibi ustalar ondan ilham aldı. Uygarlığa yön veren toplumsal meseleler ile modern insanın bireysel sorunlarını bir arada işleyebilmesi ve insanın ruhunu donduran öyküleri eşsiz bir sıcaklıkla kaleme alması, Bradbury’nin en önemli özelliği oldu.

Ekin Bulut
ekinbulut@gmail.com

Ekin Bulut, 1985 İstanbul doğumlu, Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunudur. Özel bir yazılım firmasında kıdemli yazılım uzmanı olarka görev almaktadır. Fotoğraf çekmeyi, yürümeği, seyahat etmeyi seven Ekin Bulut, tam bir İstanbul sevdalısıdır.

Yorum yok

Yorum yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Yazılar izinsiz kopyalanmamalı!
Send this to a friend